Geruchten
24 november 2012 - Ron Smeets

Samsung stopt accu levering voor iPad en Macbook ?

De ruzie tussen Samsung en Apple is een gebed zonder einde. Dat dit uiteindelijk ook gevolgen zou hebben voor de klant-leverancier relatie tussen beide fabrikanten was te verwachten. De afgelopen maanden werd al bekend dat Apple meer en meer onderdelen voor haar gadgets nu ook bij andere leverenciers inkoopt.

Mits de berichtgeving uit China klopt zou Samsung nu besloten hebben om geen accu's meer te (willen) leveren aan Apple. Die werden met name gebruikt in de iPad's en MacBook's. Nieuw 'bewijs' dat de relatie tussen Apple en Samsung op het punt van imploderen staat.

Eerder nam Apple al het besluit om de (retina) schermen voor de iPad (Mini) nu ook bij LG Display en AU Optronics in te kopen. Samsung levert nog wel een deel van de schermen, maar dat wordt de komende maanden steeds minder. Overigens loopt de levering van met name de iPad Mini schermen nog niet geheel vlekkeloos waardoor het lijkt dat Apple Samsung's 'hulp' nog wel even nodig zal hebben.

Verder liet Apple ook al weten dat men werkt aan de ontwikkeling van een eigen processor voor toekomstige iPhone's, iPad's en de iPod Touch zodat men ook daarvoor minder afhankelijk wordt van Samsung. Onlangs deed ook het gerucht de ronde dat Samsung de prijzen van haar processoren voor Apple met 20% verhoogd zou hebben. Dat naar aanleiding van Apple's mededeling om een eigen processor te gaan ontwikkelen. Samsung heeft die berichten echter al ontkent.

En nu heeft Samsung, volgens de Chinese berichtgeving, dus besloten om te gaan stoppen met de levering van accu's voor de iPad's en MacBook's aan Apple. Bronnen zeggen dat Apple de orders voor de productie van de accu's mogelijk al naar twee andere fabrikanten heeft doorgeschoven; Amperex Technology Limited (ATL) en Tianjin Lishen Battery. Ook dit zijn nog geruchten dus het wordt afwachten op een reactie van een (of beide) kemphanen. Of die er gaat komen is nog maar de vraag. Officiêel zeggen zowel Samsung als Apple niets over een relatie tussen deze beslissingen en de ruzie tussen beiden maar je hoeft geen bolleboos te zijn om één en één op te tellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.