Nieuws
11 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung stelt pre-launch Galaxy Tab 10.1 in Nederland uit

Gisteren was ik in de middag op weg naar een pre-launch event (voor een select groepje bloggers en journalisten) van Samsung. De Koreaanse fabrikant zou ons daar een voorproefje geven van de Galaxy Tab 10.1 die over een week of twee officieel in Nederland uitgebracht gaat worden.

Echter, terwijl ik in de auto naar Amsterdam zat werd ik eerst door een collega blogger gebeld om vervolgens een SMS'je van Samsung zelf te ontvangen dat het event 'niet door ging om interne aangelegenheden'.

Hoewel Samsung er verder niet in detail op in wenste te gaan had het er natuurlijk alle schijn van dat het verkoopverbod dat een dag eerder door een Duitse rechtbank aan Samsung opgelegd was voor de Galaxy Tab 10.1 in heel Europa, behalve Nederland, daar de voornaamste reden voor was. In de ochtend had ik nog contact opgemomen met Samsung voor een reactie op de Duits/Europese uitspraak maar toen werd nog met geen woord gerept over een uitstel van het Galaxy Tab 10.1 event later die dag.

In Nederland startte gisteren de separate rechtzaak waarin Apple eenzelfde verkoopverbod voor ons land eist. Het gaat om de schending van een aantal patenten. De rechtbank, en advocaten van Apple en Samsung, hadden aan één dag niet voldoende en dus wordt deze zaak vandaag voor de Haagse rechtbank voortgezet. Een uitspraak zal pas over vijf weken (medio september) volgen, zo meldt WebWereld die een mannetje ter plekke hebben. Of de Galaxy Tab 10.1 toch op 23 augustus in Nederland geintroduceerd gaat worden, hangende de uispraak van de rechtzaak, is nog niet bekend. Samsung wil, zoals gezegd, niet inhoudelijk reageren op het uistel van de pre-launch meeting van gisteren maar zei wel dat de perspresentatie van 23 augustus, vooralsnog, gewoon doorgaat.

Hieronder nog de mail die Samsung gisteren nog stuurde met de bevestiging dat het event in Amsterdam uitgesteld was:

Beste persrelatie,
 
Je hebt je aangemeld voor het persevenement over de Samsung Galaxy Tab 10.1 in Amsterdam. Helaas moeten wij je hierbij laten weten dat het persevenement vanmiddag niet door gaat.
 
Samsung Electronics heeft besloten dat het persevenement over de Samsung Galaxy Tab 10.1 van vandaag wordt uitgesteld vanwege interne aangelegenheden. We bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.