Geruchten
23 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung stelt de release van TIZEN toestellen uit

Vorig jaar werd bekend dat Samsung een van de partners werd voor de ontwikkeling van (weer) een nieuwe Smartphone OS, TIZEN genaamd. Dit was een reactie, van onder andere Intel en de Linux foundation, op het verdwijnen van Symbian en de 'vroege dood' van MeeGo door Nokia.

Vandaag duikt het nog onbevestigde bericht op dat Samsung de release van haar eerste TIZEN smartphones uitgesteld heeft tot 2013. De Koreaanse fabrikant zou zich de komende periode volledig gaan focussen op Android en Windows Phone 8.

Dit betekent volgens de bron van deze berichten ook dat de ontwikkeling van Bada toestellen (de Wave series) voorlopig op een lager zal komen te staan. Dat eigen OS van Samsung is enkele maanden geleden immers samengevoegd met Tizen. Op zich vind ik dit, als het klopt, geen vreemde beslissing van Samsung. De Koreaanse fabrikant is al jaren koning in de Android smartphone markt en Bada heeft inmiddels wel bewezen niet verder te komen dan een marginaal marktaandeel binnen het smartphone segment. Ik ben wel zeer benieuwd naar de eerste Windows Phone 8 Samsungs. Misschien dat we daar in Berlijn iets meer over horen. Wie weet.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.