Geruchten
03 december 2012 - Ron Smeets

Samsung start 'Project J' voor de nieuwe Galaxy S smartphone

Als we de geruchten uit Korea mogen geloven dan is Samsung voor de ontwikkeling van de volgende generatie 'Galaxy' smartphone een Project J development traject gestart. Het eerste toestel dat hier uit voort moet komen is de Galaxy S IV. Die zou in april (2013) gepresenteerd gaan worden.

Ook een eenvoudigere, qua specs, versie van de Galaxy Note II zou in de maak zijn. Samsung zou dit toestel met name in de Europese markt willen gaan lanceren.

In hoeverre die 'eenvoudigere Note II' anders zal zijn dan zijn 'grote broer' is niet bekend maar gespeculeerd wordt over het verdwijnen van de S-Pen. Mmmh, dan is het natuurlijk niet echt meer een 'Note' te noemen. We zullen zien.

Tot slot wordt ook gespeculeerd over de komst van een grotere tablet. Dit zou een concurrent moeten worden van de Asus Transformer (Prime). Het gerucht gaat dat Samsung werkt aan een tablet met een 13.3 inch scherm. Daarvoor zou, als accessoire ook een qwerty toetsenbord dock ontwikkeld worden. Welk OS deze tablet gaat krijgen is nog niet bekend. Android of Windows 8 (RT of Pro)? Ook dat is iets dat alleen Samsung weet.

Als de geruchten kloppen, natuurlijk. De bron, SamMobile, claimt getipt te zijn door een (anonieme) Samsung insider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.