Nieuws
22 april 2011 - Ron Smeets

Samsung start patentzaak tegen Apple

Het zat er al aan te komen en nu is het ook officieel. Nadat Apple een aanklacht indiende waarin de Amerikanen Samsung betichtten van het kopieëren van de iPhone 3GS en iPad (doelend op de Samsung Galaxy S en de Galaxy Tab 10.1) zijn de Koreanen nu een eigen patentzaak gestart tegen Apple.

Volgens Samsung schendt Apple namelijk in totaal tien 'Koreaanse' patenten; vijf in Korea, twee in Japan en drie in Duitsland. Het juridische geruzie tussen Apple en Samsung zal dus nog wel even gaan duren. We zullen wel zien hoe dit afloop.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.