Nieuws
19 december 2011 - Ron Smeets

Samsung start nieuwe patentzaak tegen Apple in Duitsland

Ik kan niet echt zeggen dat dit nieuwsbericht mij heel erg verbaasde. Daags nadat Samsung bekend maakte een patentstrijd (en eis om een verkoopverbod) tegen de iPhone 4S in Duitsland, na verlies, op te geven hebben de Koreanen vier nieuwe patenten toegevoegd aan hun lopende ruzie met Apple in het land van 'Bier und Bratwurst'.

De nieuwe zaken heeft onder andere betrekking op het recht op gebruik van emoticons en het 'uitspreken' van gesproken teksten via de luidspreker van een telefoon.

Verder worden ook twee patenten met betrekking tot telecommunicatie technologiën door Samsung genoemd. De Koreanen hebben voor deze nieuwe zaken ook twee nieuwe advocatenkantoren in de hand genomen. Een van deze kantoren, Quinn Emanual, is ook al betrokken bij de twee lopende zaken die Motorola tegen Google en Microsoft heeft aangespannen en werkt in de VS ook al voor Samsung. De rechtbank in Mannheim heeft in een hoorzitting, afgelopen vrijdag al laten weten op 2 maart met een (eerste) uitspraak te komen in deze zaak.

Via: FossPatents, Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.