Entertainment
20 maart 2009 - Ron Smeets

Samsung start mobiele videotheek

Begin deze week melde Samsung nog dat men geen eigen mobiele muziek- of entertainmaint winkel zou starten en nog geen drie dagen later zien we de aankondiging in onze mailbox vallen van Samsung Movies, een dienst die de Koreanen samen met online film retailer Acetrax gaat exploiteren.

Aanvankelijk zal deze service alleen in Engeland en Duitsland beschikbaar zijn, maar andere Europese landen, waaronder ook Nederland, volgen later dit jaar. Films kosten zo'n 5 Euro en bijzonder is de optie om ze te kunnen 'huren' voor ca. 2,5 Euro per 24 uur.

Uiteindelijk zal Samsung Movies een onderdeel gaan vormen van een compleet entertainment platform waarbinnen je mobiel of via elk ander Samsung device waarmee je online kunt, ook muziek, games en andere software kunt kopen en downloaden.

Op dit moment heeft de Samsung Movies Store een collectie van 500 films. In de loop van het jaar komen daar nog eens zo'n 1500 titels bij.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.