Toestellen
18 januari 2011 - Ron Smeets

Samsung Star II onthuld

Vlak voor de Kerst maakte Samsung bekend dat de Koreaanse fabrikant al meer dan 30 miljoen exemplaren van de Samsung Star verkocht heeft.

Vandaag onthulde de fabrikant de opvolger, de Samsung Star II (S5620). Gezien het succes van de eerste Star is het natuurlijk heel begrijpelijk dat de opvolger min of meer dezelfde naam gekregen heeft. Uiterlijk is de Star II ook niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger.

De Samsung Star II is voorzien van een 3 inch WQVGA (240 x 400) TFT touchscreen display, een 3.2 megapixel camera zonder flitser maar met video opname (QVGA, 15 fps), WiFi, Bluetooth, een microSD geheugenkaart gleuf (max. 16GB), een 3.5mm headset aansluiting, microUSB connector, quad band GSM met GPRS/EDGE sdupport (geen 3G dus), multimedia speler, FM Radio, de TouchWiz UI, Samsung HUB (integgratie voor sociale netwerken als Twitter en Facebook)  en een virtueel toetsenbord met QuickType T9 Trace, een variant op Swype. Verder heeft de Samsung Star II nog een 1000mAh accu en hij meet 107.7 x 54 x 12.4mm (hxbxd).

Het toestel zal in de loop van februari het eerst in de Duitse winkels gaan verschijnen. Nederland, en diverse andere Europese en Zuid Amerikaanse landen volgen kort daarna. De losse toestelprijs van de Samsung Star II gaat 199 149 Euro bedragen.

UPDATE (14u10): Samsung heeft zojuist het Nederlandse persbericht over de Star II verzonden. Daarin staat dat het toestel in februari ook al hier in Nederland verkrijgbaar zal zijn en, belangrijker nog, de adviesprijs wordt dus 149 Euro, in tegenstelling tot de 199 Eruo die eerder in het internationale persbericht vermeld werd.

Samsung-Star-II-a Samsung-Star-II-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.