Toestellen
10 november 2009 - Ron Smeets

Samsung Star flitst voorbij de 10mljn

Soms heb je van die toestellen die ineens en vrijwel uit het niets een doorslaand succes worden. De Samsung Star is er zo eentje. Toen het toestel in Maart officieel gepresenteerd werd (nog als S5230) dachten velen (ook ik) dat dit een goedkope variant was op de F480 TouchWiz, een van de succesvolste Samsung toestellen van 2008/2009.

Omdat de F480 Touchwiz op dat moment al een stuk goedkoper geworden was en nog steeds goed verkocht moet ik eerlijk bekennen dat ik (en ik denk velen met mij ;-) niet verwachtte dat de S5230 een groot succes zou worden.

Echter, toen de Koreaanse fabrkant twee maanden later besloot om het toestel om te dopen tot Samsung Star en er een flinke mediacampagne tegenaan te gooien gingen alle verkoopremmen los. De eerste vier maanden gingen er al meer dan 5 miljoen over de toonbank. Voor de volgende 5 miljoen had Samsung slechts twee maanden nodig. Daarmee is de Star de snelstverkopende bestseller (10+ miljoen) van de Koreaanse fabirkant ooit. Voorheen was dat record in handen van de E250, ook zo'n ernorm succes.

Van die 10 miljoen exemplaren werden de meesten in Europa en Latijns America verkocht, gevolgd door China. Kortom, het lijkt erop dat de Koreanen zelf niet zo warm lopen voor de Star ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.