Nieuws
23 december 2010 - Ron Smeets

Samsung Star doorbreekt de grens van 30 miljoen

Van de Samsung Star zijn sinds de lancering in mei 2009 meer dan 30 miljoen exemplaren, wereldwijd, over de toonbanken gevlogen. Dat heeft de Koreaanse fabrikant vandaag bekend gemaakt.

Voor Samsung is het, na de E250 die eind 2006 in de winkels verscheen, het tweede toestel die deze mijlpaal bereikt. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Star  er beduidend minder lang over deed om de grens van 30 miljoen te doorbreken, ruim anderhalf jaar in plaats van ruim drie jaar.

In Europa was (en is) de Star verreweg het populairst met ruim 15 miljoen verkochte exemplaren. Van de overige 15 miljoen toestellen werden er 5 miljoen in Latijns Amerika verkocht, 3 miljoen in Rusland en 1 miljoen in China. De overige 6 miljoen werden dus in de rest van de wereld verkocht. In de afgelopen 18 maanden zijn er verschillende uitvoeringen van de Star gemaakt, zoals een WK en dames editie (foto) en een Pink Ribbon versie. Dat heeft ongetwijfeld ook invloed gehad op de goede verkoopcijfers. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.