Toestellen
19 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung Star 3 en Star 3 DuoS gepresenteerd

Samsung heeft vandaag de derde generatie van de Star onthuld. Er komen dit keer twee versies, de Star 3 en Star 3 Duos. Die laatste heeft, zoals de naam al doet vermoeden, dual sim support. De overige specs zijn gelijk.

Beide toestellen zullen nog deze maand in Rusland al in de winkels verschijnen. De rest van Europa volgt kort daarna.

De Star 3 (Duo) is onder andere voorzien van een 3 inch capacatief QVGA LCD scherm, een 3.2 megapixel camera met video (QVGA) opname functie, Samsung's eigen TouchWiz UI, een microSD geheugenkaart optie (max 16GB), WiFi, GPRS en EDGE support, Bluetooth 3.0, een 3.5mm audio (headset) aansluiting, FM Radio met RDS, multimedia speler, ChatON messenger en een 1000mAh accu. Geen echt spannend toestel dus, maar gezien het succes van de eerste twee Star modellen zal deze, in het prepaid segment, ongetwijfeld ook wel weer goed gaan verkopen. De prijs is nog niet bekend, maar ik gok er op dat die niet veel anders zal zijn als die van de eerste twee modellen, rond de 150 Euro dus.

Samsung-Star-3-a Samsung-Star-3-Duos-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.