Nieuws
12 februari 2008 - Ron Smeets

Samsung Soul (U900) rammelt

Dat klinkt niet echt veelbelovend maar het is helaas wel waar. Ik was vandaag op de stand van de Koreaanse toestel fabrikant die hier in Barcelona maar liefst 8 nieuwe toestellen presenteerde en trof daar onder andere een U900 (Soul) die volgens mij een mankement heeft waar meer gebruikers last van kunnen gaan krijgen.

Nu moet ik er natuurlijk wel bij zeggen dat de toestellen die hier liggen continu van hand naar hand gaan, maar toch. Wat is het geval:

De U900 heeft onder het display een klein touchpad waarop diverse bedieningstoetsen geprojecteerd worden, afhankelijk van de functie die je aanroept. Om het primaire display heeft het toestel een metalen plaatje zitten dat met ‘haakjes’ in de voorkant van de U900 vast zit. Dat plaatje, zo blijkt, kan, bij veelvuldig gebruik van het toestel, iets opbollen waardoor er speling ontstaat tussen het display en het metaal. Als je het toestel open schuift of uit je broekzak haalt kun je achter die bolling blijven hangen (met je huid of de stof van je kleding, waardoor het plaatje los kan breken. Dat was dus bij een van de toestellen al gebeurd (zie foto hieronder)

Op de foto hierboven, van een ander exemplaar is die bolling overigens ook al te zien als je goed kijkt naar de rand van het metalen plaatje, net boven het touchpad.

Natuurlijk is het afwachten of, en in welke mate, dit probleem zich zal gaan voordoen als het toestel in de verkoop gaat, maar een erg degelijke indruk geeft het in ieder geval niet. Nog enkele foto’s van het toestel, te beginnen met een tweede plaatje van het defecte metalen scheidingsplaatje:Gerelateerde links:
Nieuwe Samsung Ultra Series met 5MP camera
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.