Nieuws
16 augustus 2010 - Ron Smeets

Samsung, Sony Ericsson en LG winnen 'mobiele' EISA awards

EISA heeft deze week weer de jaarlijkse sloot aan Awards voor gadgets uitgedeeld. Bij de mobieltjes gingen de prijzen va de drie categoriën (Best Mobile Phone, Best Smartphone en Best Social Media Phone) naar respectievelijk Sony Ericsson, Samsung en Samsung. LG mobile viel ook in de prijzen.

De Zweeds-Japanse fabrikant won met de Sony Ericsson Xperia X10 Mini de award voor Best European Mobile Phone 2010/2011. De Koreaanse fabrikant won in de categorie Best European Smartphone met de Samsung Galaxy S terwijl de Samsung Wave gekroond werd tot de Best European Social Media Phone.

Zoals gezegd won LG Mobile ook een EISA Award. Deze Koreaase fabrikant ontving voor de LG GD510 Pop de Award voor Best European Green Mobile Phone. Met dank aan de zonnecel lader op de achterzijde van het toestel, natuurlijk. Ow ja, en de iPad van Apple werd ook met een Award beloond. Dit is het komende jaar namelijk de Best European Tablet geworden. Niet dat er veel concurrentie was, maar toch ;-)))

Al met al kan ik mij wel vinden in de beoordeling van de EISA, voor zover ik de betreffende toestellen heb kunnen testen. OK< de categorie 'Best Mobile Phone' is natuurlijk erg breed, maar van de Sony Ericsson Xperia X10 Mini (en Mini Pro) ben ik al vanaf het eerste moment dat ik ze zag zeer gecharmeerd. Hetzelfde geldt ook wel voor de Galaxy S van Samsung. De Wave vind ik persoonlijk een ietwat minder toestel. Maar goed, ik hoor / lees natuurlijk ook graag wat jullie van deze award verdeling vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.