Nieuws
04 mei 2010 - Ron Smeets

Samsung Smartphones: 50% Android, 33% Bada en 17% 'other'

Samsung roept al meer dan een jaar dat ze zwaar zullen gaan inzetten op Android. Tot nu toe liggen er slechts een paar Android Smartphones van de Koreaanse fabrikant in de winkels.

Als we de uitspraken die Samsung afgelopen week tegenover analisten deed mogen geloven dan komt daar dit jaar verandering in.

Samsung wil voor het eind van 2010 realiseren dat 50% van al haar Smartphones op het Android platform draait. Daarnaast zou ongeveer 33% van de Smartphones voorzien worden van Samsung's eigen Bada OS. Dat betekent dus automatisch dat er nog maar zo'n 17% overblijft voor 'de rest' (Symbian, Windows Phone).

Overigens moet je deze percentages natuurlijk wel in het juiste perspectief zien. Momenteel heeft Samsung zo'n 15 Smartphones in haar portfolio. Aangenomen dat dat aantal voor het eind van dit jaar nog zal groeien tot zo'n 20, dan spreken we dus over 10 Android's, 7 Bada's en 3 'andere'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.