Toestellen
04 januari 2012 - Ron Smeets

Samsung smartphone verkoopteller naar 35 miljoen in Q4 2011

Aanstaande vrijdag zal Samsung de eerste cijfers over het laatste kwartaal van 2011 bekend maken maar analisten hebben al becijferd dat de Koreaanse fabrikant het afgelopen kwartaal 35 miljoen smartphones verscheept heeft.

Als die berekeningen kloppen dan zou dit voor Samsung een stijging van 25% betekenen in vergelijking met Q3 2011.

Over het hele jaar gerekend zou de smartphone verkoopteller van Samsung uit kunnen komen op 95 miljoen. Dat is 35 miljoen meer dan de Koreanen zelf, in januari 2011, voorspelden. Enfin, de officiële cijfers moeten nog bekend gemaakt worden, maar dat 2011 een extreem succesvol jaar was voor Samsung moge duidelijk zijn. Voor 2012 voorspellen analisten zelfs dat het aantal verkochte smartphones op 150 tot 170 miljoen kan gaan uitkomen.

Bron: Reuters

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.