Toestellen
14 januari 2010 - Ron Smeets

Samsung Shark toestelserie gepresenteerd

Samsung heeft vandaag de nieuwe, goedkope, Shark toestelserie geintroduceerd. Volgens de Koreaanse fabrikant zijn de Shark toestellen bedoeld om Mobile Social Networking nog meer bereikbaar te maken voor iedereen die niet van plan is (vele) honderden Euro's uit te geven aan dure (touchscreen) toestellen.

Deze maand zouden nog drie modellen, de Shark S5350, Shark 2 S5550 en de Shark 3 S3550, in de winkels moeten gaan verschijnen. De prijzen zijn helaas nog niet bekend gemaakt. Dat is, omdat het specifiek low-end toestellen zijn, natuurlijk wel een beetje vreemd.

De belangrijkste specs van de drie toestellen: De Shark S5350 (Candybar) en S5550 (Slider) hebben beiden quad-band GSM met UMTS en HSDPA (3.6Mbps) support, Bluetooth 2.1, USB 2.0. De S3550 heeft nagenoeg dezelfde specs, minus de UMTS/HSDPA support. Daar moet je het doen met GPRS/EDGE. Alledrie hebben ze een andere camera. De goedkoopste (S3550) Shark heeft een 2 MP versie, de S5350 3.2 megapixels en de S5550 heeft zelfs een 5 megapixel camera met LED flitser en Autofocus.

Zoals gezegd zet Samsung met de Shark serie vooral in op de mobiele Sociale Netwerker ;-) Daarom worden alledrie de toestellen standaard voorzien van snelkoppelingen naar Facebook, MySpace en andere populaire Social Network Sites. Voor Nederland is het natuurlijk hopen dat er ook een Hyves koppeling zal zijn. Samsung-Shark-Serie Nog enkele foto's. Van boven naar onder zie je de Shark 2 S5550 (voor- en achterkant), de Shark S5350 en de Shark 3 S3550: Shark-2-S5550-a Shark-2-S5550-Back Shark-S5350-a Shark-3-S3550-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.