Toestellen
02 oktober 2007 - Ron Smeets

Samsung Serenata gaat 1400 Euro kosten

En dan dacht je dat de een gouden Nokia 8800 duur was! Nou, Samsung en B&O kunnen er ook wat van.

Hun tweede samenwerking op het gebied van mobiele telefoons, de Serenata (of F310), is nu officieel gelanceerd met een prijskaartje van maar liefst 1400 Euro.

Ach, gezien het enorme succes van het eerste model, de Serene, (ahum) kunnen ze zich dat wel permitteren, toch? Nou, niet dus. De Serene was vooral een afzichtelijk en onhandig toestel waar er volgens mij niet eens zo heel veel van verkocht zijn.

OK, de Serenata ziet er in ieder geval meer uit als een high tech GSM en kwa specs is ie ook redelijk goed bedeeld, maar om hier nu 1400 Euri voor neer te tellen. . . mwah, voor dat geld zou ik toch echt iets anders kopen.

Voordat iedereen over mij heen valt. Ik denk hetzelfde over die gouden Nokia 8800 hoor. Ook dat toestel is veel te duur in verhouding tot wat je er voor terug krijgt, maar die kun je eventueel wel nog omsmelten in een leuke gouden ketting of armband voor je wederhelft ;-)

Maar goed, even kijken wat je voor dat geld allemaal krijgt. Een bijzonder vormgegeven toestel, dat wel wat groot lijkt als ik het zo op deze foto’s bekijk (53x109.5x19.7mm), triband GSM met UMTS en HSDPA, 4GB intern geheugen, 2.26 inch touchscreen display (240x240 pixels), een geintegreerde desktop standaard (los van de cradle die ook meegeleverd wordt), Bluetooth, USB aansluiting en een Clickwheel bediening (ik had toch wel iets originelers verwacht van een design-house als B&O).Gerelateerde links:
Foto Samsung B&O Serenata musicphone gespot
Samsung en Bang&OLufsen maken headset
B&O niet echt succesvol op de telefoonmarkt
Hernieuwde samenwerking Samsung en B&O
De B&O GSM van Samsung
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.