Nieuws
27 februari 2007 - Ron Smeets

Samsung SDI heeft nu het platste LCD display

Zo'n half jaar geleden waren LG-Philips, Toshiba en Samsung verwikkeld in een race voor de ontwikkeling van het platste LCD display ter wereld.

Deze strijd werd uiteindelijk door Samsung gewonnen met een schermpje dat niet dikker was dan 0.82 millimeter.

Inmiddels heeft een sub-divisie van Samsung, SDI, dat record al weer verbeterd door met een LCD display te komen dat slechts 0.74 millimeter 'dik' is.

Of en wanneer dit display in grote getalen geproduceerd gaat worden is nog niet bekend. Vooralsnog is het prototype stadium nog niet voorbij.Gerelateerde links:
Ultraplat display voor mobieltjes
GSM met verborgen display
Ultradunne GSM's in opmars
Samsung onthult 's werelds eerste dubbelzijdige display
Samsung heeft nu het platste TFT display
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.