Nieuws
23 oktober 2012 - Ron Smeets

Samsung schort een deel van de flexibele AMOLED productie op

Begin 2011 toonde, onder andere, Samsung al een demo van haar flexibele AMOLED display. Dat zou de volgende grote stap in de smartphone ontwikkeling moeten worden. Later dat jaar liet ook Nokia al een aardige toepassing zien van een smartphone met een felxibel scherm.

Samsung verwachtte aanvankeijk dat de eerste toestellen met een buigbaar scherm medio 2013 al in de winkels zouden liggen. De Koreaanse fabrikant heeft de productie van die schermen nu echter voor een deel opgeschort. Niet omdat er technische problemen zijn. Nee, Samsung heeft een luxe probleem.

De vraag naar 'standaard' (glazen) AMOLED schermen is momenteel nog zo groot dat een aantal productielijnen voor de flexibele AMOLED schermen omgebouwd moesten worden voor het maken van 'oude' AMOLED displays. Samsung had simpelweg extra productiecapaciteit nodig, mede dankzij het succes van de Galaxy S III, diens voorganger die ook nog hard loopt en de, inmiddels, beide Galaxy Note modellen. Tot voor kort verlieten iedere maand zo'n 54.000 AMOLED displays de Samsung fabrieken. Inmiddels is dat al opgeschroefd naar 64.000 exemplaren.

Bron (Koreaans), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.