Geruchten
02 februari 2010 - Ron Smeets

Samsung S8500 krijgt Bluetooth 3.0

Zo af en toe lekt er op de site van de Bluetooth SIG weer eens iets interessants uit. Neem nu de komst van de Samsung S8500. Als de gegevens kloppen dan wordt dat mogelijk het eerste mobiele toestel met Bluetooth 3.0 aan boord. Goed voor het verzenden en ontvangen van bestanden met snelheden tot 24Mbps.

Behalve het Bluetooth nieuws staan bij de fiche (screenshot hieronder) van dit toestel op de site nog enkele specs.

Zo heeft de Samsung S8500 een 3.1 inch touchscreen OLED display, de Samsung TouchWiz UI, quad-band GSM support en EDGE/GPRS data support. Over 3G wordt (nog) niets gezegd. Meer nieuws volgt wellicht tijdens het Mobile World Congress waar Samsung, in tegenstelling tot enkele (grote) concurrenten wel flink zal uitpakken. BT-SIG-Samsung-S8500-l

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.