Toestellen
08 augustus 2008 - Ron Smeets

Samsung S7330 is een goedkopere versie van de Soul

De Samsung Soul heeft er weer een variant bij, na de Clamshell versie (die formeel overigens door Samsung zelf geen toestel in de 'Soul' familie genoemd mag worden), de Candybar (Soulb), een roze variant en de Vodafone versie komt er, zo lijkt het, ook een goedkope versie, de Samsung S7330 Soul.

De opvallendste verschillen met de originele Soul zijn de aanwezigheid van een 3.2 megapixel camera (i.p.v. de 5MP versie) en de vervanging van de tip toetsen links en rechts van het touchpad door mechanische knopjes.

Overigens is op de foto's van het toestel een 3.0 megapixel camera te zien, maar ik ga er even vanuit dat de specs van de fabrikant kloppen en dat de foto van een prototype of ander preproductie model van de S7330 is.

Verder ondersteunt de S7330 ook 'maar' maximaal HSDPA datasnelheden tot 3.6Mbps, maar daar zal de consument in de meeste landen nog weinig van merken omdat de beschikbaarheid van HSDPA netwerken die snelheden van boven de 1.8Mbps bieden nog niet zo groot is.

De prijs van deze 'goedkope' Soul variant valt wel wat tegen. 500 dollar (ca. 320 Euro) is niet echt goedkoop te noemen als je het vergelijkt met zijn 'duurdere' broer die online al voor 259 Euro (losse toestelprijs) te vinden is. Laten we hopen dat de S7330 uiteindelijk voor minder dan 200 Euro in de winkel ligt. Wanneer en of het toeste ook hier in Nederland en België uitgebracht zal worden is nog niet bekend.

Alle specs op een rijtje:

- Quad band GSM (850/900/1800/1900 MHz)

- UMTS (2100 MHz), GPRS, EDGE, HSDPA (max 3.6 Mbps)

- 2.2? 16 million color, QVGA 320×240 px LCD display

- Interactive “Magical Touch” DaCP secondary display/touchpad (256 color)

- 3.2 Mpx camera with LED flash autofocus and face recognition

- CIF front camera for video calls

- FM Radio with RDS

- Mpeg4 media player

- Bluetooth 2.0 +EDR, USB 2.0

- Battery: 800 mAh, 350 hrs standby, 7 hrs talk time

- Dimensions/weight: 105 x 49.5 x 14 mm, 110 grams

Via: MobilemaniaGerelateerde links:
1 Miljoen Souls in één maand
Candybar versie van de Soul op komst
Samsung Soul Viral: gezichtsbedrog. . .
Samsung Soul (U900) nu ook naar de rest van Europa
Clamshell versie van de 'Soul' aangekondigd
Samsung Soul (U900) rammelt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.