Toestellen
10 maart 2009 - Ron Smeets

Samsung S5600 en S5230 onthuld

In Barcelona presenteerde de Koreaanse fabrikant al meer dan 20 nieuwe toestellen en toen gaven ze ook al aan dat het daarbij dit jaar zeker niet zou blijven.

Vandaag onthulde Samsung dan ook weer twee nieuwe Touchscreen toestellen, de S5600 (foto hieronder) en de S5230 (foto hiernaast). Helaas nog geen Android modellen ;-)

Vooral die laatste heeft veel weg van een kruising tussen de TouchWiz (F480) en de Renoir van LG. Op zich niks mis mee maar niet echt vernieuwend.

Enfin, qua vorm en specs ben ik echter meer gecharmeerd van de S5600.

Hij heeft weliswaar dezelfde 3 megapixel camera en de TouchWiz User Interface, maar wel met UMTS en HSDPA support. De S5320 moet het met GPRS doen. De S5600 heeft wel een iets kleiner display, 3.0 inch vs. 2.8 inch van de S5230 en WQVGA vs. QVGA resolutie.

Beide toestellen zouden binnen niet al te lange tijd in de winkels moeten liggen. De prijskaartjes zijn nog niet gepresenteerd maar gezien de specs verwacht ik dat ze in dezelfde klasse zitten als de F480 TouchWiz.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.