Toestellen
27 mei 2009 - Ron Smeets

Samsung S5200 onthuld

De Samsung S5200 werd voor het eerst in Nederland gespot tijdens Tele-Visie, begin April in Nieuwegein. Vandaag is het toestel, in Rusland, officieel aangekondigd en, zo meldt het persbericht van de Koreaanse fabrikant, hij zal ook in andere Europese landen in de winkels gaan verschijnen. In Nederland zal het toestel onder andere bij BelCompany aangeboden worden in een prepay pakket van 120 Euro.

De S5200 is een mid-range slider van slechts 10.9mm (dikte) die rond de 225 Euro zal gaan kosten. Tot de specs behoren onder andere quad-band GSM met EDGE support (geen 3G), een 3.2 megapixel camera met LED flitser, een 2.1 inch QVGA display (geen touchscreen), Bluetooth, multimedia speler, FM Radio Tuner met RDS, 50MB intern geheugen en een microSD geheugenkaart ingang voor maximaal 8GB extra opslagcapaciteit.

In Rusland zal de Samsung S5200 volgende maand (Juni) al verkrijgbaar zijn.

Via (Google translate link)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.