Toestellen
07 mei 2010 - Ron Smeets

Samsung S3370 verder als de Corby 3G én Acton

Een maand of twee geleden werd de Samsung S3370 voor het eerst gespot en vorige maand was het toestel ook al even te zien op het TeleVisie event in Nieuwegein.

De afgelopen twee dagen is het toestel in twee verschillende landen en met twee verschillende namen wederom opgedoken. In Rusland gaat hij over enkele dagen in de winkels verschijnen als de Samsung Corby 3G terwijl hetzeflde toestel in België uitgebracht gaat worden als de Samsung Acton, in ieder geval via Mobistar in combinatie met een WK actie (waar België zelf overigens niet aan mee doet).

De specs van de Samsung Corby 3G / Acton / S3370 zijn niet bijzonder schokkend. Het is duidelijk een instap-3G modelletje ;-) Zo heeft hij, behalve 3G (UMTS) support, onder andere een 2.6 inch touchscreen display, 1.3 megapixel camera, multimediaspeler, FM Radio Tuner en een microSD geheugenkaart gleuf. Verder is het toestel standaard voorzien van diverse Social Networking software tools (Twitter, Facebook) en Samsung's eigen TouchWiz 2.0 UI.

De Belgische prijs is nog niet bekend maar in Rusland gaat hij zo'n 150 Euro kosten. Ik ben benieuwd of de S3370 ook naar Nederland komt. Zo ja, dan zal hij waarschijnlijk ook met de naam Samsung Acton in de winkels verschijnen. Samsung Nederland en België werken immers nauw samen. Samsung-Acton-S3370

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.