Nieuws
20 mei 2012 - Ron Smeets

Samsung S Voice nu ook voor andere Android toestellen (hack)

Samsung S Voice is de Koreaanse variant van Apple's Siri; een spraak assistent die je bij vanalles en nogwat kan helpen. Hier kun je een vergelijkende video bekijken. S Voice zou voorlopig alleen op de Galaxy S III werken.

Zou, want de S Voice applicatie is nu ook los te downloaden en gebruiken op andere (Samsung) Android toestellen. Met dank aan hackers (of ontwikkelaars) die het XDA Developers Forum bevolken ;-)

Inmddels staan er al diverse reacties van XDA lezers die S Voice gedownload en geinstalleerd hebben. In de meeste gevallen blijkt het goed te werken. Mocht je het willen proberen, dan kun je hier de download links vinden. Gebruik, zoals altijd, op eigen risico en bij twijfel: niet doen. Natuurlijk heeft ook S Voice geen Nederlandse taal ondersteuning.

UPDATE (21-05, 15u00): Het schijnt dat Samsung de toegang van S Voice vanuit andere Android toestellen via haar servers geblokkeerd heeft. Diverse gebruikers melden op XDA Developers dat ze een 'Network error' krijgen. De 'hackers' werken echter alweer aan een oplossing. Check deze XDA posting (en deze ook). ben benieuwd hoe snel het weer 'online' is ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.