Concepten
16 juni 2012 - Ron Smeets

Samsung 'S-Pen' met headset in de maak

Samsung heeft in 2011, met de introductie van de Galaxy Note, de 'stylus' voor smartphones (en later ook tablets) weer nieuw leven in geblazen. De zogenaamde S-Pen van Samsung is echter meer dan een gewone stylus. Door de toevoeging van een interactieve (druk)toets kan deze nieuwe stylus namelijk voor veel meer functies gebruikt worden dan 'simpelweg' schrijven en applicaties opstarten.

De Koreaanse fabrikant zou nu bezig zijn, zo blijkt uit een patentaanvraag, met de ontwikkeling van een 'S-Pen' variant die ook dienst kan doen als headset.

Wat wel een beetje vreemd is, is het feit dat Samsung in de patentaanvraag spreekt over het gebruik van Near Field Communication (NFC) als technologie voor de headset functie van de nieuwe S-Pen. Bluetooth zou in dat opzicht veel logischer zijn omdat de afstand waarop NFC verbindingen tussen twee apparaten werken, in dit geval dus een tablet of smartphone en de S-Pen headset, slechts enkele milimeters is. NFC, zoals we dat nu kennen, gaat dus niet werken voor een draadloze headset. De kans is dan ook groot dat voor deze functie van de nieuwe S-Pen toch gewoon Blutooth gebruikt wordt.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.