Geruchten
10 februari 2012 - Ron Smeets

Samsung registreert merknaam voor een Galaxy Camera

Bij de Amerikaanse USPTO, het bureau voor patent- en merknaam registraties, is een bijzondere Samsung Galaxy opgedoken. Geen smartphone dit keer maar een camera. 

De geregistreerde merknaam spreekt voor zich: Samsung Galaxy Camera. Als het gerucht, en de aanvraag, inderdaad juist blijken te zijn, dan wordt deze camera het volgende 'Galaxy' product van de Koreaanse fabrikant.

Behalve de welbekende smartphones en tablets heeft Samsung natuurlijk ook al enkele multimedia spelers aan de Galaxy familie toegevoegd. Een camera die voorzien wordt van het Android OS (hoewel dat in de USPTO aanvraag niet expliciet vermeld wordt) zou een logische volgende stap kunnen zijn in Samsung's strategie om meer en meer (draagbare) producten met elkaar te kunnen laten samenwerken. Het zal mij benieuwen hoe lang het daarna nog duurt voordat de eerste Galaxy TV opduikt ;-)

Via: SammyHub en USPTO

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.