Toestellen
06 augustus 2009 - Ron Smeets

Samsung Reclaim, een 'groene Smartphone' voor Amerika?

Samsung introduceerde onlangs de S3030 Eco in Nederland, een 'groen' mobieltje dat gemaakt is van bio-plastic en waarin vrijwel geen schadelijke materialen meer terug te vinden zijn.

Enkele maanden geleden, in Barcelona, maakte de Koreaanse fabrikant ons nog lekker met de Blue Earth, een 'groene' Smartphone die bovendien zou worden voorzien van zonnecellen als stroomvoorziening voor de accu. Dat toestel is echter het prototype stadium nog steeds niet ontstegen en het is ook nog niet bekend wanneer we de Blue Earth in levende lijve zullen gaan zien.

In Amerika introduceert Samsung, samen met de lokale provider Sprint, op 16 Augustus de Samsung Reclaim (afbeelding). Dat toestel heeft uiterlijk wel wat weg van de Blue Earth. Zou dit de volgende stap kunnen zijn?

De Samsung Reclaim is ook een toestel dat vrijwel geheel, voor 80% om precies te zijn, gemaakt wordt van milieuvriendelijke materialen zoals bio-plastic. Verder is dit toestel ook vrij van PVC's en BFR's. De specs, voor zover bekend, zijn niet echt Smartphone waardig maar hij lijkt in ieder geval wel wat meer op het toestel dat Samsung ons in Barcelona, op plaatjes, liet zien.

De Samsung Reclaim zal beschikbaar komen in twee kleuren: Earth Green en Ocean Blue. Het toestel is een slider met volwaardig qwerty toetsenbord (foto hieronder) en wordt onder andere voorzien van een 2 megapixel camera, Bluetooth, microSD geheugenkaart gleuf en Sprint's eigen Navigatie software. Amerikanen kunnen het toestel, na diverse kortingen, voor zo'n 50 dollar in combinatie met een tweejarig abonnement aanschaffen.

Samsung-Reclaim-Box Samsung-Reclaim-Open-s

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.