Nieuws
01 mei 2006 - Ron Smeets

Samsung Q1 goedkoper dan verwacht

De afgelopen weken heb ik, en de helft van de rest van het internet, nogal wat ophef gemaakt over de belachelijke prijs van de UMPC's die oorsronkelijk, zo had Bill het bedacht, voor minder dan 500 Euro in de winkels zouden moeten liggen.

Bedragen van 700 tot zelfs 2000 Euro zijn in diverse postings de revue gepasseerd en dus vind ik het niet meer dan fair om ook melding te maken van het nieuws dat de duurste UMPC van ze allemaal, de Samsung Q1, uiteindelijk goedkoper blijkt te zijn dan dat aanvankelijk gedacht en verwacht werd.

Tijdens een persconferentie in San Francisco hebben Microsoft en Samsung gezamenlijk de definitieve prijs en releasedatum van de Q1, in de VS, bekend gemaakt. Behalve dat hij dus vanaf 7 mei aanstaande te koop zal zijn wordt de basisprijs 1100 dollar, ofwel 100 dollar dichter bij de ideale prijs van 500 dollar, maar nog steeds meer dan het dubbele.

We zijn natuurlijk benieuwd naar de eerste verkoopcijfers en bevindingen van gebruikers en als er iemand van Samsung dit leest die denkt dat ie ons (lees: mij) kan overtuigen, dan houd ik mij graag aanbevolen om er eens eentje onder handen te nemen!Gerelateerde links:
Intel en Samsung schuldig aan dure UMPC?!?
Samsung UMPC laat het drie keer afweten
De Averatec concept-UMPC
Andere 'UMPCs' completer en goedkoper
UMPC met uitklapbaar toetsenbord
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.