Geruchten
26 januari 2015 - Ron Smeets

Samsung processors in volgende iPhone Koreaanse fabrikant wordt de hoofdleverancier

Samsung en Apple waren jarenlang eerder vijanden dan gezonde concurrenten van elkaar. Tientallen rechtszaken, juridische procedures en pogingen om elkaar het leven zuur te maken kostten beide kampen vele tientallen miljoenen dollars en miljarden won. Hoewel de ruzie zich voornamelijk richtte op patentschending en kopieergedrag had die ook zijn weerslag op andere takken. Zo verloor Samsung diverse opdrachten als toeleverancier voor onderdelen van Apple producten (iPhone, iPad etc). Inmiddels zijn Apple en Samsung tot de conclusie gekomen dat een dergelijke ruzie nooit helemaal gewonnen kan worden en dus werden afgelopen zomer een aantal, maar nog niet alle, strijdbijlen begraven.

Bronnen uit de industrie van de halfgeleiders claimen nu te weten dat de volgende generatie van de iPhone weer volop voorzien zal worden van processors van de Koreaanse concurrent. Samsung zou namelijk de hoofdleverancier worden en 75% van de nieuwe A9 chips gaan leveren. Wie de overige leveranciers worden is nog niet bekend, maar enkele maanden geleden werd TSMC al in een adem met Samsung genoemd.

Harde bewijzen voor deze geruchten zijn er nog niet. Samsung geeft aan niet te reageren op geruchten en Apple was nog niet beschikbaar voor commentaar, maar die zullen er vast ook niets over te zeggen hebben.

Bron, bron (TSMC gerucht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.