Nieuws
12 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung probeert uitleg te geven over rechtzaak met Apple

In de ruzie en lopende Nederlandse rechtzaak, met uitspraak op 15 september, tussen Samsung en Apple over, onder andere, de Galaxy Tab 10.1 heeft Samsung Nederland vanmiddag een bijzondere Engelstalige verklaring uitgegeven.

Als het de bedoeling van Samsung was om hiermee iets meer duidelijkheid te scheppen in de lopende Nederlandse ruzie met Apple en de (nabije) toekomst van de Galaxy Tab 10.1 in Nederland, dan is het geen echt succesvolle poging ;-))

Die verklaring is duidelijk geschreven door een jurist en daarom voor de 'gewone man of vrouw' nauwelijks te begrijpen. Helaas is Samsung niet van plan hier inhoudelijk, of in het Nederlands, op te reageren met betrekking tot de gevolgen van deze verklaring voor de Nederlandse lancering, of niet, van de Galaxy Tab 10.1. Enfin, lees zelf maar en wie het snapt mag het mij ook vertellen ;-))

"In order to allow for an orderly proceeding, Apple and its Affiliates and Samsung Korea and its Affiliates agree that they will not file or seek ex parte or inter partes actions in the Netherlands against any of the others' products or entities until the decision is issued by the Court in the Apple v. Samsung preliminary injunction action in the Netherlands, which is expected to be issued by Judge Brinkmann on September 15, 2011. This stipulation shall be without prejudice to any party with respect to any claim of urgency for any action taken after September 15th for the time period during which this stipulation is effective."

OK, nu even serieus. Wat hier volgens mij staat is dat Samsung en Apple de Nederlandse strijdbijl begraven tot 15 september en dus eerst wachten op de uitspraak van de rechter voordat ze verdere (of nieuwe) juridische stappen tegen elkaar zullen ondernemen. Na die datum gaan de handschoenen (mogelijk) weer uit. Dat is wat ik ervan begrijp. Of de lancering van de Galaxy Tab 10.1 in Nederland, die tot nu toe nog steeds gepland staat voor 23 augustus, nu wel of niet doorgaat valt uit deze verklaring, volgens mij, niet met zekerheid af te leiden. Het tijdelijk begraven van de strijdbijl zou Samsung de gelegenheid kunnen geven om de Galaxy Tab 10.1 in Nederland, tot 15 september in ieder geval, te gaan verkopen. Apple heeft namelijk volgens deze verklaring ook ingestemd met het tijdelijk stopzetten van nieuwe juridische procedures.

Het zou wel leuk zijn mocht de Galaxy Tab 10.1 inderdaad op 23 augustus in de winkels liggen. Stel dat hij 15 september dan weer uit de schappen gehaald zou moeten worden, en niet meer terugkomen, dan heb je wel een redelijk zeldzame tablet gekocht, toch? ;-))) Zoals gezegd, Samsung (ik heb de vraag nog bij een andere contacpersoon open staan) wil er inhoudelijk niet op reageren.

De Google Translate vertaling:
"Om
te zorgen voor een ordelijke procedure, Apple en zijn dochtermaatschappijen en Samsung Korea en zijn Filialen het erover eens dat zij niet zullen bestand of zoek ex parte of inter partes acties in Nederland tegen een van de anderen 'producten of entiteiten tot de beslissing is uitgegeven door het Hof in de Apple v. Samsung voorlopige voorziening actie in Nederland, die naar verwachting worden uitgegeven door de rechter Brinkmann op 15 september 2011. Deze bepaling doet geen afbreuk aan enige partij zijn met betrekking tot een claim van urgentie voor een maatregelen die zijn genomen na 15 september voor de periode waarin deze bepaling is effectief. "

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.