Nieuws
10 maart 2011 - Ron Smeets

Samsung probeert Symbian ontwikkelaars te strikken voor Bada

Met alle prerikelen rondom de samenwerking tussen Nokia en Microsoft en de gevolgen die dat heeft voor de toekomst van Symbian en diens community van ontwikkelaars kan ik mij goed voorstellen dat veel van die programmeurs op zoek zijn naar andere platformen om hun creatieve kunsten te kunnen (blijven) botvieren ;-))

Welnu, Samsung lijkt daarop in te springen door Symbian ontwikkelaars te emailen met het voorstel om toch vooral ook Bada eens te gaan proberen.

Tsja, de uitdrukking 'de een zijn dood is de ander zijn brood' lijkt hier misschien op van toepassing, maar om nu te zeggen dat Bada een betere toekomst heeft dan Symbian? Dat lijkt mij wat erg voorbarig. Sinds de introductie van Bada heeft Samsung inderdaad diverse toestellen met dat 'OS' op de markt gebracht, met de Wave als topmodel, maar de afgelopen maanden is het toch ook akelig stil in de Bada wereld. Nee, dan denk ik toch echt dat ontevreden Symbian ontwikkelaars er beter aan doen de 'overstap' te maken naar Android, iOS of Windows Phone 7, voor zover de meesten daar niet ook al voor ontwikkelen, toch? Nog los van het feit dat er nog altijd véél meer Symbian dan Bada toestellen verkocht worden.

samsung-bada-symbian-india-a Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.