Tablets
18 maart 2015 - Ron Smeets

Samsung presenteert een nieuwe mid range tablet; de Galaxy Tab A Keuze uit een model met of zonder S(tylus)-Pen

Samsung heeft vandaag haar tablet familie uitgebreid met de komst van de eerste telg in de Galaxy Tab A reeks. Volgens de fabrikant zelf wordt dit een tablet voor het hele gezin. Mmmh, als dat maar niet tot ruzie's leidt over wie hem wanneer mag gebruiken dan ;)

Onzin natuurlijk. De Galaxy Tab A is een 9.7 inch tablet met mid range specificaties. Het scherm heeft een verhouding van 4:3 en een ietwat beperkte resolutie van 1024 x 768 pixels. De Galaxy Tab A is verder voorzien van een 1.2GHz quad core processor met 1.5GB RAM, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel selfie cam. De accu levert 6000 mAh capaciteit en met 7.5 millimeter en 470 gram is hij redelijk, maar niet heel erg, dun en licht.

Er komen twee uitvoeringen van de Galaxy Tab A op de markt. Een daarvan heeft ook een S-Pen (stylus) zoals we die al kennen van de Galaxy Note smartphones en tablets. De functies van de S-Pen bij de Galaxy Tab A zijn hetzelfde. Het is een stylus waarmee je notities kunt maken en diverse functies van de tablet kunt bedienen.

Op het moment dat Samsung het persbericht uit stuurde en dit artikel geschreven werd waren nauwelijks nog afbeeldingen van de nieuwe tablet te vinden. Ook niet op de site van de fabrikant zelf. Wat wel al opvalt is dat hij qua vorm wel wat weg heeft van de iPad Air. Net als Apple heeft ook Samsung deze 9.7 inch tablet voorzien van beduidend bredere randen aan boven- en onderzijde dan aan de zijkanten.

De Galaxy Tab A zal vanaf mei in de winkels liggen. Je, of het hele gezin dus, kan straks kiezen uit twee modellen en drie varianten. De goedkoopste versie, 16GB geheugen en WiFi verbinding, kost 299 euro. De LTE versie van dat model is 70 euro duurder (€ 369). De Galaxy Tab A met S-Pen (ook 16GB WiFi) kost 349 euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.