Geruchten
10 april 2013 - Ron Smeets

Samsung presenteert 6.3 inch Galaxy Mega phablet in juni?

Geruchten dat Samsung zou werken aan een 6.3 inch phablet doen al een tijdje de ronde. De Koreaanse fabrikant zou dat toestel nog voor de zomer lanceren, zo werd enkele weken al eens geroepen.

Deze week heeft een anonieme Samsung medewerker de komst van de Galaxy Mega phablet bevestigd. Het toestel zou in juni gelanceerd gaan worden. Daarbij gaf hij ook enkele specs prijs. Natuurlijk zijn dit nog altijd geruchten.

Zoals eerder ook al gemeld werd zal de 6.3 inch phablet niet als officiële opvolger van de huidige Galaxy Note II (foto) gepresenteerd worden. Daarvoor zou Samsung namelijk werken aan een 5.9 inch toestel die mogelijk als de Galaxy Note III onthuld gaat worden rondom de IFA in Berlijn (begin september).

Volgens de anonieme Samsung medewerker wil de fabrikant met de Galaxy Mega de doelgroep aanspreken die de huidige 5 inch smartphones te klein en de 7 inch tablets te groot vinden. Hoe groot die doelgroep is? Daarover valt mijns inziens niets te zeggen. Ooit, in 2011, werd de eerste Galaxy Note nog gezien als een belachelijk grote, zo niet te grote, smartphone die nooit zou aanslaan bij het grote publiek. Nu weten we wel beter ;-)

De Galaxy Mega wordt een mid-range toestel met een dual core Exynos processor, de nieuwste Android versie (mogelijk Key Lime Pie) en een 8 megapixel camera (plus 2MP model aan de voorzijde). De Koreaanse fabrikant wilde niet reageren op deze geruchten. Afwachten dus maar.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.