Nieuws
01 februari 2012 - Ron Smeets

Samsung: "Presentatie Galaxy S III NIET op MWC"

Gisteren ontving ik van een bij mij bekende, en betrouwbare, bron informatie over de beschikbaarheid van de Samsung Galaxy S III (in Turkije). Daar zou het toestel vanaf 13 maart in de winkels liggen.

Vandaag heeft Samsung meer duidelijkheid gegeven over de presentatie van het toestel. Dat gebeurt definitief NIET op het MWC, eind deze maand in Barcelona. Hoewel Samsung formeel nog (steeds) niets zegt over de beschikbaarheid van het toestel wordt met deze officiële mededeling de kans dat het toestel inderdaad medio maart al in de (Turkse) winkels ligt wel een heel stuk kleiner.

Het officiële statement van Samsung betreffende de Galaxy S III luidt als volgt: "Samsung kijkt uit naar MWC om daar interessante nieuwe mobiele producten te introduceren en demonstreren. De opvolger van de Galaxy S II wordt onthuld tijdens een apart Samsung event in de eerste helft van dit jaar, dichter op de commerciele beschikbaarheid van het product. Samsung blijft zich inzetten voor het aanbieden van de best mogelijke mobiele belevenis voor klanten," aldus Geert Mol van Samsung Nederland.

Zoals gezegd wordt geen datum genoemd, anders dan 'de eerste helft van dit jaar' en de reden dat Samsung de opvolger van de Galaxy S II (de Galaxy S III dus) dichter op de winkellancering wil onthullen. Vorig jaar zaten tussen de presentatie van de SGSII en de winkellancering zo'n drie maanden (van medio februari tot medio mei). Voor sommige landen (onder andere de VS) was die wachtperiode nog veel langer (ruim een half jaar).

Overigens ben ik er nog steeds van overtuigd dat de Galaxy S III inderdaad op de Turkse verkooplijst gestaan heeft (en nog staat). Geruchten over het al dan niet presenteren van de SGSIII in Barcelona doen al een tijdje de ronden en persoonlijk denk ik dat Samsung het op enig moment wel in de planning had staan maar ze er intern nog niet uit waren. Nu dus wel, zo lijkt het. Hoe dan ook, de Turkse verkooplijst zal inmiddels wel al aangepast zijn ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.