Nieuws
03 maart 2007 - Ron Smeets

Samsung populairste toestelmerk onder jongeren

Dat blijkt uit een enquete die gehouden werd op Sugababes en Superdudes onder 7.000 jongeren van 13 tot 19 jaar.

Van de ondervraagden belt 46.5% met een Samsung telefoon. Uit de verdeling onder jongens en meisjes valt duidelijk op te maken dat de 'Ladyphones' van Samsung een schot in de roos zijn. Maar liefst 49% van de meiden kiest voor een Samsung. bij de jongens ligt dat percentage op 37%.

Opvallend is verder dat de wereldwijde marktleider, Nokia, het niet goed doet bij de tieners. Hoewel de Finse toestelmaker op de tweede plaats staat is de achterstand op nummer 1 wel heel erg groot. 'Slechts' 14.7% van alle tieners belt met een Nokla.

De enquete deed ook onderzoek naar de keuze voor- en tevredenheid over mobiele providers. Zo bellen de meeste jongeren met een Vodafone abonnement of prepay kaart en heeft Orange de meeste ontevreden klanten; 25.1%! Hi klanten klagen het minst over hun provider. 78% zegt zeer tevreden te zijn over de prepay Telco van KPN.

Via: PlanetGerelateerde links:
Bellen bijzaak voor kids bij aanschaf GSM
Helft Amerikaanse tieners heeft GSM
Tieners trouwe klanten voor Telco's
Jeugd verkiest GSM boven TV
Jong geleerd...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.