Toestellen
01 oktober 2008 - Ron Smeets

Samsung Pixon komt eraan

Dit toestal was al enkele dagen onder de naam Bresson te bewonderen in het geruchtencircuit en, wellicht mede daardoor, nu heeft Samsung de Pixon, met 13.8mm naar eigen zeggen 's werelds dunste 8 Megapixel camphone, dan ook officieel wereldkundig gemaakt.

De Samsung Pixon wordt behalve met een 8 Megapixel camera waarmee tevens WVGA (720x480 pixels, 30fps) en QVGA 'Slow Motion (120fps) video opnames gemaakt kunnen worden uitgerust met een 3.2 inch touchscreen display, quad-band GSM met UMTS en HSDPA (7.2 Mbps) support, GPS / aGPS ontvanger, Stereo Bluetooth, USB 2.0, TV-Out en en microSD geheugenkaart.

Voor de bediening heeft Samsung wederom gekozen voor de Widget User Interface die we inmiddels ook al kennen van de F480 TouchWiz en de Omnia.

Het is de bedoeling dat de Samsung Pixon medio Oktober de Nederlandse winkels gaat bestormen. Op het prijskaartje zal een bedrag van 549 Euro (incl. BTW) komen te staan. Dit is natuurlijk de adviesprijs voor het toestel zonder abonnement.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.