Toestellen
01 juni 2009 - Ron Smeets

Samsung Pixon 12M 8910 wordt de eerste 12 Megapixel camphone

Samsung heeft het weer geflikt. Net als bij de introductie van 's werelds eerste 8 megapixel camphone proberen ze Sony Ericsson nu ook weer het gras voor de voeten weg te maaien.

De Zweeds-Japanse fabrikant konidige vorig jaar als eerste de komst van een 8 megapixel camphone aan, maar Samsung had er als eerste eentje in de winkels liggen (de Innov8)

Vandaag, enkele dagen na de bekendmaking van de releasedatum van Sony Ericsson's Saito, presenteert Samsung de Pixon 12 M8910, een 12 megapixel camphone die eind deze maand (Juni) an in de Europese winkels gaat verschijnen.

Daarmee zijn de Koreanen Sony Ericsson (wederom) te snel af.

De 12 megpixel versie van de Pixon krijgt onder andere een 3.1 inch AMOLED display (720 x 480 pixel), een Xenon én een LED flitser, een 28mm groothoek 'lens', WiFi, GPS, quad-band GSM, dual-band UMTS/HSPA, Bluetooth en een FM Radio met RDS. De interne opslagcapaciteit van de Pixon 12M 8910 bedraagt 'slechts' 150MB. Gelukkig heeft hij ook een microSD geheugenkaart ingang. Da's ook wel nodig voor het opslaan van 12 megpixel kiekjes ;-)

De camera van de nieuwe Pixon kan ook video's opnemen. Met Samsung Share Pix kun je met één druk op de knop je gemaakte foto's en video's naar social netwerken als Flickr, Picasa, MySpace, Facebook, Friendster en Photobucket uploaden.

De prijs van de Samsung Pixon 12M 8910 is helaas nog niet bekend gemaakt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.