Nieuws
21 mei 2006 - Ron Smeets

Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp

GSM's zijn er al jaren in drie soorten: de slider, de clamshell en de candybar. OK, er zijn wat varianten op bedacht zoals de Nokia N90 of de Sidekick, maar ook die behoren tot respectievelijk de clamshell en slider modellen.

Samsung heeft echter snode plannen om de wereld van de clamshells en sliders op z'n kop te zetten met de patentaanvraag voor wat ze zelf noemen een sliding clamshell.

Zoals of de tekeningen, want foto's van een eventueel prototype zijn er nog niet, duidelijk te zien is gaat het om een relatief dik toestel, geen RAZR achtig ontwerp dus, waarvan het display gedeelte ingepakt lijkt te zitten in een soort van clamshell boek.

Eenmaal opengeklapt blijkt dat het display deel van het toestel heen en weer kan 'sliden' over de binnenzijde van het clamshell gedeelte waardoor extra toetsen zichtbaar en bruikbaar worden aan de bovenzijde van het toestel.Gerelateerde links:
Prijswinnende 'Transformer' design GSM
Slangendesign mobieltje uit Duitsland
Design GSM van Quixen P: mooi maar onhandig
Samsung's Europese lente primeurs
Nokia 888: Design en Emotie
De Nokia L'Amour collectie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.