Nieuws
16 juni 2007 - Ron Smeets

Samsung patenteert de USB antenne

De Koreaanse toestelmaker Samsung heeft onlangs patent aangevraagd op een antenne die tevens dienst doet als USB aansluiting waarmee je het toestel kunt opladen of aan je PC koppelt.

Een beetje 'n vreemde ontwikkeling als je het mij vraagt. Niet zozeer het feit dat je straks je mobieltje via USB kunt opladen want sommige toestellen kunnen dat nu ook al, maar wel omdat het er op lijkt alsof Samsung terug in de tijd wil naar de externe antenne.

Dat gevoel wordt nog eens versterkt als je naar het toestel op de ontwerptekening zelf kijkt dat er uit ziet als een 'jaren 90' model. Ik ben benieuwd of we dit in deze vorm binnenkort op Samsung toestellen zullen zien.Gerelateerde links:
Dit jaar nog 7 nieuwe Samsung Smartphones op komst
Hernieuwde samenwerking Samsung en B&O
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.