Toestellen
26 oktober 2007 - Ron Smeets

Samsung patent toont horloge met afneembare GSM

Het lijkt erop dat nu ook de grote toestelmakers zich serieus gaan bezighouden met het concept van het GSM Horloge.

Er zijn al diverse vergelijkbare gadgets gesignaleerd en een enkeling is al op de markt maar die kwamen vooral van gadget ontwikkelaars.

Samsung heeft nu patent aangevraagd op een Horloge waarbij het GSM gedeelte afneembaar gemaakt is zodat je er als een gewone mobieltje mee kunt bellen. Bovendien is het de bedoeling dat het toestel een 2.5/3G model wordt (UMTS), maar daarvoor moet je hem dan wél in het polsbandje laten zitten omdat daarin de UMTS/HSDPA chip zit.

De vraag is natuurlijk of het idee dat Samsung nu heeft uiteindelijk ook in de winkels zal komen te liggen en of een dergelijk toestel aan je pols niet te groot is. Aan de afbeelding in het midden van de tekening is namelijk te zien dat het GSM deel van de Phone Watch een stuk groter is dan de gadgets die we tot nu toe gezien hebben.Gerelateerde links:
Prijswinnende 'Transformer' design GSM
Sony Ericsson Bluetooth horloge duur en beperkt
GSM in een horloge
LG gaat een Rolex GSM maken
Al 1.2 miljoen GSM horloges in bestelling
Videodemonstratie van de M500 Mobile Phone Watch
M500 GSM horloge vanaf 10 september te koop
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.