Nieuws
05 februari 2014 - Ron Smeets

Samsung pakt de Galaxy S5 uit in Barcelona

Vorig jaar vond Samsung het een goed idee, en ik eigenlijk ook omdat ik mee kon naar New York, om de Galaxy S IV twee weken ná het Mobile Worid Congress te presenteren. Dit jaar heeft de Koreaanse wereldmarktleider echter weer 'gewoon' de stad van het grootste telecom event ter wereld gekozen als toneel voor de presentatie van haar vlaggenschip.

Maandagavond 24 februari zal Samsung de Galaxy S5 uitpakken in Barcelona. Dat gebeurt overigens niet op het terrein van het MWC zelf maar op een andere lokatie. Dit was natuurlijk meteen weer voer voor de speculatie dat Samsung de presentatie van de Galaxy S5 vervroegd zou hebben vanwege de stagnerende verkoopresultaten van de Galaxy S4 in de VS.

Door de vermeende last-minute-vervroeging zou er geen plek meer zijn op de locatie van het MWC zelf? En Samsung zou mede daardoor ook hebben moeten besluiten de presentatie op maandag te houden terwijl ze dat jarenlang in Barcelona op de zondag avond deden? Zou kunnen, zou ook onzin kunnen zijn. Het feit dat de Koreaanse fabrikant voor het eerst sinds de lancering van de Galaxy SII weer voor het MWC gekozen heeft zal het telecom event in ieder geval goed doen, qua aandacht en bezoek.

Allemaal leuk en aardig, maar we kijken natuurlijk het meest uit naar de specs en het design van de Galaxy S5. De Samsung Galaxy S4 zag er al beter uit dan zijn voorganger. Hopelijk zet de Koreaanse fabrikant die trend door. 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.