Geruchten
04 november 2015 - Ron Smeets

Samsung overweegt een camera met 'n grotere sensor voor de Galaxy S7 Verschillende geruchten spreken echter over twee verschillende sensoren

Met nog een maand of vier a vijf te gaan voordat Samsung de nieuwe high end Galaxy(s) onthuld duiken steeds vaker geruchten op over vermoedelijke specs van die toestellen. Eerder werd onder andere al gespeculeerd over de processor en release datum. Dit keer is het de beurt aan de camera. Maar

Volgens sommige geruchten krijgt de De Galaxy S7, want zo zal het toestel, of de toestellen, hoogstwaarschijnlijk gedoopt worden, een camera met een grotere Sony IMX300 sensor. Dat is dezelfde 23 megapixel camera die Sony ook gebruikt in haar nieuwe Xperia Z5 toestellen.

Andere geruchten spreken echter over een nieuwe camera uit de eigen keuken van Samsung. Ook die zou een iets grotere sensor hebben, 1/2.0'', maar wel met 'slechts' 12 megapixels.

Hoe dan ook, een fysiek grotere sensor betekent in ieder geval dat de camera tijdens het fotograferen en filmen meer licht kan 'vangen'. En dat heeft dan weer een positief effect op kiekjes die in donkere lichtomstandigheden geschoten worden.

Enfin, vooralsnog zijn dit allemaal nog niets meer en minder dan geruchten waarvan het waarheidsgehalte nog met geen mogelijkheid bepaald kan worden.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.