Nieuws
28 maart 2013 - Nichal Joosse

Samsung op weg naar een nieuw smartphone verkooprecord

Het spreekt inmiddels wel voor zich dat het erg goed gaat met Samsung. Het kan onderhand wel een understatement genoemd worden. Hun succes op de smartphonemarkt in combinatie met uitstekende marketing moet natuurlijk wel tot veel inkomsten leiden. Je zult niet gauw iemand vinden die nog nooit gehoord heeft van een 'Galaxy'-smartphone. Volgens marktonderzoeker Counterpoint Research zou het zomaar eens goed kunnen dat Samsung dit kwartaal maar liefst 70 miljoen smartphones zal gaan verkopen. 

Volgens het onderzoeksbedrijf had Samsung een marktaandeel van 35 procent na februari, wat 3 procent hoger is in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012. Apple had na februari een marktaandeel van 21 procent, terwijl ze in het vierde kwartaal van 2012 een marktaandeel hadden van 17 procent. Ook concurrent LG hoefde niet te klagen als het om marktaandeel ging: zij groeiden van 4 naar 4,3. ZTE claimde 4,6 procent van de markt in handen te hebben, terwijl Huawei een marktaandeel van 4,4 procent had.

De algemene verwachting is dat het marktaandeel van Samsung in de komende maanden nog verder zal groeien, dit vanwege de komst van de Samsung Galaxy S4.  

Over de auteur: Nichal Joosse