Nieuws
05 april 2013 - Ron Smeets

Samsung op weg naar een nieuw record kwartaal

Op 26 april zal Samsung de volledige kwartaalcijfers bekend maken. Vandaag heeft de fabrikant alvast een tipje van de financiële sluier opgelicht. Het heeft er alle schijn van dat de Koreanen afstevenen op een nieuw record kwartaal.

De operationele winst zou uitkomen op ruim 6 miljard Euro (8.7 biljoen Won), een stijging van 53% vergeleken met dezelde periode een jaar geleden. Samsung Mobile heeft een groot aandeel in de goede resultaten. Naar verwachting werden er in het eerste kwartaal van 2013 tussen de 68 en 70 miljoen Samsung smartphones verkocht.

Dat zijn er 5 tot 7 miljoen meer dan in het vorige kwartaal. Op zich al bijzonder genoeg omdat in het vierde kwartaal van een jaar (met de feestdagen) traditioneel meer toestellen verkocht worden dan in het doorgaans slappe eerste kwartaal. Ofwel, Samsung gaat nog altijd als een speer. En dat zal, als het aan Samsung Mobile ligt, de komende kwartalen nog wel even zo blijven. Eind deze maand verschijnt de Galaxy S4 immers in de winkels. Daarvan hoopt Samsung er de komende 12 maanden zo'n 100 miljoen van te verschepen.

En concurrent Apple? Daarvan verwachten analisten dat het aantal verkochte iPhones in het eerste kwartaal van 2013 zal uitkomen op ca 30 miljoen. In Q4 van 2012 waren dat er nog 47.8 miljoen. Een forse daling dus.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.