Nieuws
13 augustus 2011 - Ron Smeets

Samsung op 25-8 in hoger beroep tegen Galaxy Tab 10.1 verbod

In Nederland wordt de uitspraak van de rechtzaak tussen Apple en Samsung over een eventueel verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 pas 15 september verwacht. Tot die tijd houden de twee kemphanen zich rustig, zo beloofden ze elkaar.

De Europese zaak diende onlangs voor het gerechtshof in Düsseldorf. Daarvan werd de uitspraak eerder deze week, in het voordeel van Apple, bekendgemaakt werd. Samsung heeft inmiddels beroep aangetekend tegen het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 in de EU (behalve Nederland). Die zaak wordt op 25 augustus behandeld.

Inmiddels werd gisteren bekend dat de Media Markt in Duitsland gewoon besloten heeft de Galaxy Tab 10.1 vanaf vandaag te gaan verkopen. Het verbod van de rechter geldt namelijk formeel voor de import van de nieuwe Samsung Tablet in Europa. Exemplaren die al geïmporteerd waren, voor de datum waarop het vonnis ging gelden, kunnen daardoor gewoon verkocht worden. Natuurlijk ben ik vanochtend even gaan kijken. Voor mij is het maar 10 minuten naar de dichtsbijzijnde Duitse Media Markt.

Helaas lag de Samsung Galaxy Tab 10.1 bij de Media Markt daar nog niet in de schappen. Sterker nog, op de 'Tablet afdeling' lagen de iPad 2, de Motorola Xoom, de HTC Flyer, de LG Optimus Pad, de Acer Iconia A500 en de HP TouchPad maar geen enkele Samsung. Navraag bij een van de medewerkers, die in het voorraadsysteem kon kijken, wees uit dat de Galaxy Tab 10.1 nog bij geen enkele Duitse Media Markt te koop was. Hij kon mij ook niets zeggen wanneer de tablet wel beschikbaar komt.

Kortom, de berichten dat de Media Markt in Duitsland de Galaxy Tab 10.1 vanaf vandaag te koop aanbiedt lijken niet te kloppen. Echter, toen ik, na thuiskomst, nog even verder zocht bleek dat op een advertentie (zie hieronder) van de Media Markt nog vermeld stond dat de Galaxy Tab 10.1 vandaag alleen te koop is bij de Media Markt 'Nordwestzentrum'. Die ligt in Frankfurt en dat is net iets te ver weg voor mij om er snel even eentje te gaan halen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.