Nieuws
24 augustus 2012 - Ron Smeets

Samsung ook de nr 1 Android verkoper in China

Het feit dat zowel ZTE als Huawei, twee Chinese fabrikanten, wereldwijd behoorlijk aan de weg timmeren deed mijn wenkbrouwen wel enigszins fronzen bij het lezen van dit Chinese marktonderzoek. Daaruit blijkt namelijk dat niet de twee lokale toestel (en Android smartphone) fabrikanten de populairste, en meest verkopende, merken zijn maar gewoon Samsung, net als in de rest van de wereld.

In het tweede kwartaal had Samsung in China namelijk een Android marktaandeel van 23.8%. De Galaxy Ace is de best verkopende Android smartphone van Samsung in China.

Ook de nummer 2 en 3 posities zijn voor niet Chinese fabrikanten. HTC (18.5%) en zelfs Motorola (8.0%) staan nog voor ZTE (7.4%) en Huawei (6.5%). In de top tien van meest verkochte Android toestellen in China staat de Galaxy Ace dus op nummer 1, gevolgd door de Motorola Defy en de lokale Xiamoi Phone M1. HTC doet het dus ook best geod met de Incredible S (4), Desire S (6) en de Desire HD (10). De Samsung Galaxy S II is het enige high-end model in de top 10, op nummer 5. De complete top 10 kun je hieronder (tweede tabel) bekijken.

Bron: Umeng (slideshare)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.