Accessoires
15 april 2006 - Ron Smeets

Samsung ontwikkelt virtueel touchscreen GSM display

uhhm wablief?!? Ja, een plaatje zegt vaak meer dan de titel van een bericht, zeker in dit geval. Klik maar 'ns op de foto hier naast. . .

Waar Samsung dus patent op aangevraagd heeft is de technologie waarmee men het display van een GSM kan projecteren op een (vlakke) ondergrond om vervolgens met een stylo tekst of andere gegvens te kunnen invoeren door op het geprojecteerde display te schrijven.

Een van de voordelen is het feit dat het scherm hierdoor een stuk groter kan worden geprojecteerd dan dat het in werkelijkheid is, wat voor de onhandigen onder ons (met te fikke vingers) natuurlijk een uitkomst is.

helemaal nieuw is deze technologie overigens niet, maar het werd tot nu toe nog nooit in een GSM geintegreerd. Wel kennen we al geruime tijd de projectie toetsenborden die klein genoeg zijn voor de binnenzak, maar o zo handig tijdens een meeting of seminar als je je PDA wilt gebruiken om notities te maken.Gerelateerde links:
Extern touchscreen keyboard
Bluetooth SMS keyboard van Motorola
Opvouwbaar BlackBerry keyboard
Je GSM als toetsenbord en muis
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.