Nieuws
04 januari 2007 - Ron Smeets

Samsung onthult 's werelds eerste dubbelzijdige display

De Koreaanse electronica gigant was al in het bezit van platste LCD display ter werekd. Nu hebben ze ook 's werelds eerste tweezijdige LCD onthuld.

Dankzij een nieuwe ontwikkeling in de 'thin film transistor (TFT) architecture' zijn de knappe koppen van Samsung er in geslaagd een display te ontwikkelen waarvan de LCD kristallen aan de voor en achterzijde van het scherm (transmissive en reflective sides) in staat zijn om twee verschillende beelden te projecteren.

Het prototype van dit dubbelzijdige display is een 2.22 inch schermpje dat slechts 2.6mm dik is en een resolutie heeft van 240x320 pixels (QVGA). De lichtopbrengst van bijde zijden van het display is wel verschillend, 250cd voor de transmissive kant tegen 100cd voor de reflective zijde.

Samsung verwacht het display nog voor de zomer te kunnen gaan leveren.

Bron: Engadget MobileGerelateerde links:
Samsung heeft nu het platste TFT display
Toshiba verslaat LG-Philips
Ultraplat display voor mobieltjes
Platste DMB GSM van Samsung
Eerste foto's van 6.9mm Samsung X828
Platste UMTS toestel ter wereld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.