Geruchten
28 december 2010 - Ron Smeets

Samsung onthult opvolgers van de Galaxy S en Tab op de CES?

In januari en februari worden binnen zes weken de CES en het MWC gehouden. Natuurlijk wordt er online al volop gespeculeerd over nieuwe producten die de diverse (toestel) fabrikanten daar gaan onthullen.

De Korea Times weet te melden dat Samsung op de CES, begin januari in Las Vegas, de opvolgers van de populaire Galaxy S (foto) en de iets minder populaire Galaxy Tab zal presenteren. Verder zullen de Koreanen ook hun iPod concurrent (of kloon, zo je wilt) meenemen naar de CES, de Galaxy Player. Het bestaan daarvan is overigens al door Samsung bevestigd (zie foto hieronder), de rest zijn nog geruchten.

Een andere Koreaanse bron noemt het MWC als platform alwaar Samsung de opvoelger van de Galaxy S zal gaan onthullen. Dat toestel is overigens al enkele keren in het geruchtencircuit opgedoken en die zou onder andere voorzien worden van een dual core processor met NFC support en Android 2.3. Dat laatste lijkt een no-brainer voor wat betreft de opvolger van de Galaxy S. Ik neem althans niet aan dat Samsung de tweede generatie van de Galaxy S nog met een 'oude' Android versie gaat uitrusten als de Nexus S, ook een Samsung toestel, met Android 2.3 al in de winkels ligt.

De tijd zal leren welke Koreaanse bron gelijk krijgt, over twee weken weten in ieder geval of Samsung beide toestellen al dan niet op de CES onthuld heeft. Indien dat niet het geval is, dan moeten we vijf weken langer wachten voordat we mogelijk meer duidelijk krijgen. Natuurlijk is er nog een derde scenario mogelijk. De afgelopen jaren heeft Samsung immers ook nieuwe toestellen gepresenteerd in de periode tussen de CES en het MWC. Enfin, zoals gezegd, het is een kwestie van afwachten.

De Galaxy Player wordt onder andere uitgerust met een 3.2 megapixel camera plus front VGA cam, Android 2.2 (Froyo), een 4 inch S LCD touchscreen WVGA (800 x 480) display, WiFi, Bluetooth 3,0, microSD geheugenkaart optie, een 1GHz processor, GPS, HD Videospeler en een 1200mAh accu. Hij wordt in drie uitvoeringen gemaakt met 8, 16 of 32GB opslag capaciteit. galaxy-player-1

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.